To, da kupujem organsko hrano je odlocitev, ki mi daje obcutek globalnega zavedanja, kot tudi dolgorocne investicije v lastno zdravje. Z lastnim povprasevanjem po ekolosko pridelani zelenjavi in sadju hkrati spodbujamo pridelovalce, da se usmerjajo v naravno pridelavo, ki  spodbuja regeneracijo in razstrupljanje prsti, ki je pomembno za razstrupljanje celotnega okolja!. Pomembno je, da so zivila ( sadje in zelenjava) gojena v neposrednem stiku z organsko prstjo, bolj kot  so oddaljena in bolj kot so gojena v sterilnem okolju, manj mikroorganizmov vsebujejo, vec pesticidov je potrebno za vzdrzevanje, in posledicno manj hranil. Nedavne studije so pokazale, da na primer ekolosko pridelan paradiznik vsebuje petkrat vec kalcija, dvanajstkrat vec magnezija, 608 krat vec vec mangana in 1900 krat vec zeleza, kot konvencionalna pridelava, ekolosko pridelana spinaca vsebuje dvakrat vec kalcija, petkrat vec magnezija, trikrat vec kalija, 70 krat vec natrija, 100 krat vec mangana in 83 krat vec zeleza (povzeto po G.Cousens). Gledano v celoti ekolosko pridelana hrana vsebuje 87% vec hranil, kot konvencionalno pridelana hrana, in seveda je cena drazja, ampak je treba gledati na to, da ne kupujemo prazne slame, ampak dejansko zivila, ki vsebujejo maksimalne deleze hranil, ki jih nase telo potrebuje. Ko sem se pred leti zavedla tega dejstva, so mi vse uvele solate iz navadnih supermarketov postale mrtve, brez vibracije, in se jim izogibam na dalec  in presrecna sem da imamo svoj mali organski vrt in da lahko spremljam celotni proces – od prsti, do vzgajanja sadik do koncne pridelave sadja in zelenjave pa vse tja do kroznika.  Na sreco sem tudi na trenutnem potovanju v ZDA obkrozena z najbolj rastocim trendom organske hrane, kjer sem prakticno bombandirana z besedo organic in lahko kupujem sveza zivila na Organic Farmers Marketih, jem najbolj okusne organske presne in kuhane veganske jedi na svetu in pijem najbolj alkalne organske juice. In to ni samo trend, ampak revolucija. Vsak posameznik v tej verigi je pomemben saj s svojim lastnim zgledom lahko vplivamo na odlocitve drugih, zato sem zelo ponosna da nosim to sporocilo. V Los Angelesu, kjer se trenutno nahajam imajo malo morje organskih marketov, lokalnih pridelovalcev, ki jih organizirajo ob razlicnih dnevih med tednom. Najvecji je v Santa Monici ob sredah, dopoldne. Izbira je bozanska, sline so se mi cedile ob pogledu na socne paradiznike , zelenje, kalcke, microgreens, portobello gobe, jagodicevje, buce, ipd.. Choose local, choose organic, choose vegan, spread the word, save the planet!!!

Ker se veliko vozim naokoli, se soraj vsak dan ustavim v bliznjem Wholefoods marketu, kjer si za na pot vzamem obicajno  nekaj sadja, pripravljene veganske susije ( s polnozrnatim rizem in brez sladkorja) ali solato iz kodrolistnega ohrovta in zeleni juice.

Cez cesto mojega stanovanja(lucky me:)) lahko skocim do presnega in veganskega cafe-ja Lifefood Organic , kjer si lahko  privoscim razlicne  smoothije, sokove, solate, rezance ( na fotki je zeleni juice iz ohrovta, zelene, kumare, limone, ingverja) in presni kelp rezanci z japonskim miso dressingom, in sladicami kot so tiramisu, lemon poppy seed cake,  presnim sladoledom na osnovi kokosa, ni da ni:)

Vceraj sem si privoscila kosilo v urbani veganski in presni restavraciji SageVeganBistro, kjer sem si narocila najbolj odbit veganski zelenjavni kroznik, ki se slisi takole: “roasted sweet potatoe, black beans, baby corn, garlic polenta, horse radish, mac and cheese with pickled jalapeno cabbage over wilted kale and black quinoa”  Zelo okusno in izjemno prepleteni okusi, in tudi cena kosila je bila v tej restavraciji kar znosna, sicer so kosila  v presnih in veganskih restavracijah, ki  imajo vso hrano ekoloskega izvora zelo draga ( cca 35-45 usd na osebo).

Zraven Farmers Marketa , ki smo ga obiskale v nedeljo pa smo naletele  na magicni koticek, ki nas je za par trenutkov odpeljal v drugo casovno obdobje. Kot da bi se srecale s pravljicnim bitjem in za trenutek popolnoma pozabile na zunanji svet. Catherine je s svojo energijo in kreativnostjo nase obraze naredila se bolj harmonicne, cutne in zenstvene. Hvalezna sem, da sem spoznala Catherine (cudovito bitje, ki ustvarja lasne trakove) za vse zivljensjke modrosti ki jih je delila z nami, ce boste kdaj obiskali Flea Market na Fairfax-u, priporocam obisk na njenem pravljicnem stantu..